Napisała Jola @ 21 maja, 2015 r.
W dni powszednie, przed pracą, króluje u mnie owsianka na mleku z różnego rodzaju dodatkami, na przemian z płatkami kukurydzianymi do których dosypuję chia seeds. Natomiast w sobotni i niedzielny poranek lubię zjeść tosty francuskie ( jeśli nie biegam ) lub chleb z dżemem, masłem orzechowym, miodem ( jeśli biegam ).
Tosty z chałki, obtoczone w mleku i jajku, smażone na maśle |
Co do obiadów to w tygodniu obowiązkowo ryba, kurczak i danie z makaronem w roli głównej musi być ;)
Pasta carbonara |
Salad with tuna - stuffed bell pepper |
Grillowany łosoś z kaparami i zielona soczewica. przepis z kwestiasmaku |
Grochówka na chorizo z soczewicą i pomidorami. Przepis z kwestia smaku |
Chicken tortillas with avocado, chilli and soured cream |
Diabelskie żeberka : ) |
Przepis z bloga kwestiasmaku |
Desery - preferuję zwłaszcza te własnej roboty lub czekoladę.
budyń bananowo - orzechowy |
Beza ze zmiksowanymi jagodami |
Koktajle - nie mogę się bez nich obejść, zmieniam często smaki. Szpinak zadomowił się na już na stałe można powiedzieć. Przyznam że pierwszy raz piłam zblendowaną w całości botwinkę ( bulwy, łodygi i liście) i powiem Wam że jest pyszna. Wystarczy dodać sok z połowy cytryny, pół litra wody mineralnej. Przecedzić przez sito. To prawdziwa bomba witaminowa. Polecany dla sportowców ponieważ azotany zawarte w burakach zwiększają wydolność organizmu. Ten przepis pochodzi z ervegan.com
Pycha! |
A to przepis z bloga runtheworld.pl
100 ml mleka migdałowego
3 plastry świeżego ananasa
garść świeżego szpinaku
Zblendować i gotowe!
To jest pyszne! |
Smacznego!
No comments:
Post a Comment