Thursday, 21 May 2015

Miniony tydzień. Coś na ząb!


                                                        Napisała Jola @ 21 maja, 2015 r.



W dni powszednie, przed pracą, króluje u mnie owsianka na mleku z różnego rodzaju dodatkami, na przemian z płatkami kukurydzianymi do których dosypuję chia seeds. Natomiast w sobotni i niedzielny poranek lubię zjeść tosty francuskie ( jeśli nie biegam ) lub chleb z dżemem, masłem orzechowym, miodem ( jeśli biegam ).


Tosty z chałki, obtoczone w mleku i jajku, smażone na maśle 

Co do obiadów to w tygodniu obowiązkowo ryba, kurczak i danie z makaronem w roli głównej musi być ;)

Pasta carbonara 

Salad with tuna - stuffed bell pepper 

Grillowany łosoś z kaparami i zielona soczewica. przepis z kwestiasmaku 

Grochówka na chorizo z soczewicą i pomidorami. Przepis z kwestia smaku  

Chicken tortillas with avocado, chilli and soured cream 

Diabelskie żeberka : )

Przepis z bloga kwestiasmaku 

Desery - preferuję zwłaszcza te własnej roboty lub czekoladę.

budyń bananowo - orzechowy 

Beza ze zmiksowanymi jagodami 

Koktajle - nie mogę się bez nich obejść, zmieniam często smaki. Szpinak zadomowił się na już na stałe można powiedzieć. Przyznam że pierwszy raz piłam zblendowaną w całości botwinkę ( bulwy, łodygi i liście) i powiem Wam że jest pyszna. Wystarczy dodać sok z połowy cytryny, pół litra wody mineralnej. Przecedzić przez sito. To prawdziwa bomba witaminowa. Polecany dla sportowców ponieważ azotany zawarte w burakach zwiększają wydolność organizmu. Ten przepis pochodzi z ervegan.com


Pycha! 


A to przepis z bloga runtheworld.pl

100 ml mleka migdałowego
3 plastry świeżego ananasa
garść świeżego szpinaku

Zblendować i gotowe!

To jest pyszne! 


                                                                                                        Smacznego!

No comments:

Post a Comment