Thursday, 28 January 2016

Bakalie - jesz, biegasz i nie tyjesz


                                                 Napisała Jola @ 28 stycznia, 2016 r.

niedzielne 14 :) 


  W ostatnim czasie wypróbowałam 3 ciasta, które chciałabym dziś polecić Wszystkim którzy dbają o linię, biegają i chcą czuć się lekko a mają ochotę na słodki deser do kawki ;)
Dwa z nich, tj. " Murzynek z jabłek ". Ciasto wegańskie oraz " Ciasto marchewkowe " pochodzą z książki " Kuchnia dla biegaczy " o której już wcześniej wspomniałam. Natomiast, trzecie ciasto które upiekłam " Makowiec wegański " pochodzi z bloga kwestiasmaku.com. Ps. Po ostatnim półmaratonie miałam pięć dni przerwy w bieganiu więc na taki deser mogłam sobie pozwolić.
Ciasta te są naturalnie słodkie, zawierają w sobie mnóstwo bakalii oraz gorzką czekoladę. Przy długich wybieganiach lub dla dodania sobie energii - możemy się śmiało częstować.

" Murzynek z jabłek " 


" Ciasto marchewkowe " 




" Makowiec wegański " 



W ubiegłą niedzielę pogoda u nas wprost zachęcała do biegania. Ja się zrelaksowałam przebiegając 14 km. W tygodniu też nie najgorzej, jeśli chodzi o aurę. Trochę wietrznie się zrobiło, ale przy takiej pogodzie też należy trenować. Ćwiczymy swoją siłę biegową.

odwiedziny u kaczuszek :) 


Nie wypada mi tutaj narzekać na pogodę gdyż Marlena przygotowuje się do swojego pierwszego PZU Gdynia Półmaraton, 20.03.2016 r. przy takich warunkach pogodowych ... :D



twarda sztuka! 

Czekamy na weekend. Pozrawiam! 

No comments:

Post a Comment