Napisała Jola @ 1 październik, 2015 r.
Jest taki tydzień w miesiącu gdy nachodzi mnie ochota na pieczenie ciast, ciasteczek itp.:) Jem i biegam, biegam i jem. Nadmiar kalorii natychmiast spalam, nie mam z tym absolutnie żadnego problemu. Jest czas na bieganie i jest czas na małe co nieco ;)
Szarlotka wyśmienicie smakuje na świeżym powietrzu, na pikniku np.:), ciasteczka z masła orzechowego są dobrym pomysłem na drugie śniadanie, np. do pracy. Ciasto czekoladowo - orzechowe do popołudniowej kawki i wegańskie lody z bananów z dodatkiem mleka orzechowego. Czego chcieć więcej?!
" Krucha szarlotka z kratką "
Przepis pochodzi z bloga makecookingeasier.pl
" Ciasto czekoladowo - orzechowe "
- 18 dkg miękkiego masła
- 18 dkg cukru typu golden caster
- 3 jajka
- 18 dkg mąki typu self - raising
- 2,5 dkg mleka w proszku
- 2,5 dkg kakao
- 4 łyżki mleka
2. Okrągłą foremkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą
3. Zmiksować masło z cukrem
4. Następnie dodać jajka, mąkę, mleko w proszku, kakao i mleko. Miksować do uzyskania jednolitej masy.
5. Przełożyć ciasto do formy i piec 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim ciasto aż do ostudzenia.
6. Po ostudzeniu, ciasto przekroić na dwie części. Na jednej części wyłożyć masło orzechowe i przykryć drugą połową ciasta. Wierz ciasta posmarować cienko masłem orzechowym i polać roztopioną wcześniej tabliczką czekolady.
" Ciasteczka z masła orzechowego z czekoladą "
Ciasteczka są bezglutenowe. Pyszne i zdrowe. Czas przygotowania tylko 20 minut. Przepis na blogu ervegan.com
" lody z bananów "
- 2 banany
- 150 ml mleka roślinnego (ja użyłam orzechowego)
Smacznego!
No comments:
Post a Comment