Napisała Jola @ luty 3, 2015
Koktajle warzywno - owocowe już na stałe zagościły w moim menu. Mogę śmiało powiedzieć że jestem od nich uzależniona ;) Przyrządzam je bardzo często. Są proste w przygotowaniu. Wystarczy owoce i warzywa umyć, obrać, pokroić i zblendować. Prawdziwa bomba witaminowa. Naprawdę warto!
Do przygotowania koktajli najczęściej wykorzystuję takie warzywa jak : seler naciowy, szpinak, pietruszka zielona, jarmuż. Z owoców : mango, banan, kiwi, maliny, truskawki, sok z limonki lub cytryny. Zazwyczaj dolewam wody mineralnej niegazowanej lub jak na powyższym zdjęciu mleka migdałowego, ale może też być mleko orzechowe. Why not?!
Piję gdy tylko najdzie mnie ochota, niezależnie od pory dnia!
Zielony koktajl
1 banan
garść malin
garść szpinaku
1 kiwi
1 szklanka mleka migdałowego
Na Zdrowie!
No comments:
Post a Comment