Napisała Jola @ 30 marca, 2016 r.
Przygotowania do maratonu sprawiają że biegam i ćwiczę znacznie więcej i częściej niż zwykle.Aby utrzymać organizm na pełnych obrotach, muszę regularnie dostarczać mu zwiększonej porcji węglowodanów które dostarczą mi energii. Oczywiście węglowodany można pozyskać też z innych produktów, jednak jeśli o mnie chodzi, najwięcej właśnie w tym okresie spożywam dań z makaronu. Sprawdzone i mi służy, więc czemu nie;)
Dania z makaronu są szybkie i łatwe do przygotowania, a różnorodność odmian makaronu i dodatków sprawiają że dania z nim w roli głównej wcale nie muszą być monotonne.
Staram się przygotowywać go na różne sposoby, dlatego mogę go jeść i jeść i nigdy mi się nie znudzi.
Poniższe propozycje pochodzą z książki Olivera. Wypróbowałam i serdecznie polecam!
Caponata - makaron tagliatelle z bakłażanem, octem winnym, czosnkiem i pomidorami z puszki.
Puttanesca- makaron muszle z czarnymi oliwkami, kaparami, tuńczykiem z puszki, płatkami czili i pomidorami z puszki.
Arrabbiata - makaron spaghetti z papryczką czili, czosnkiem, płatkami czili, bazylią i pomidorami z puszki.
Poniższy przepis pochodzi z bloga jadłonomia.com.
Makaron penne - ze szpinakiem, kaparami i pomidorami z puszki.
Niech moc będzie z Wami!
No comments:
Post a Comment